De voordelen van Smart Business Parc

Wat zijn de voordelen?

vinkBetere beeldkwaliteit door slimme camera’s. Geschikt voor opsporingswerkzaamheden

vinkInformatie delen via netcentrisch werken

vinkVia de speciaal ontworpen app in contact blijven met elkaar en situaties melden.

vinkOndernemers worden de ogen en oren en worden meer betrokken bij hun omgeving en de beveiliging.

vinkAlle relevante informatie staat bij elkaar in een informatiemodel zodat alle leveranciers en betrokken partijen online alle informatie real time kunnen vinden.
Nieuwe leveranciers kunnen dus altijd hun benodigde gegevens krijgen.

vinkEr is een dynamisch dashboard voor bijvoorbeeld gemeente of parkmanager; real time maar ook historisch.

 Wat zijn de voordelen voor een bedrijventerrein?

De meeste traditionele processen geven geen bijzonderheden, camera beelden worden bekeken en er is niks opvallends gezien. Gebruiken we echter een andere data analyse dan blijken er wel degelijk onzichtbare potentiele criminele acties gaande te zijn. Met het Smart Business Parc concept worden deze acties wel zichtbaar. Afwijkend gedrag wordt opgemerkt, een verkenning volgt en er kan actie worden genomen voordat de misdaad wordt gepleegd. Ook gebeurt helaas vaak dat beelden achteraf niet blijken te voldoen om voor opsporing in te zetten. De beelden die met deze camera’s worden gemaakt zijn altijd te gebruiken voor opsporing.

Hoe gedraagt een bedrijventerrein zich?

Allereerst wordt er een analyse gemaakt van de bewegingen op een bedrijventerrein. Al snel wordt dan duidelijk wat verdachte situaties zijn, welke kentekens geregistreerd staan in het landelijke systeem als gestolen of gezocht en zo kunnen verdachte situaties zichtbaar gemaakt worden bij de parkmanager. Het voorkomen van inbraken levert veel op, financieel maar vooral ook een groot gevoel van veiligheid voor de mensen die werken op het bedrijventerrein. Bovendien kunnen we de regio in kaart brengen en krijgen we meer inzicht in ongewenste situaties.