Samenwerkingsvormen

Hoe werken de nieuwe Samenwerkingsvormen?

Deze ontwikkelingen vragen uiteraard nieuwe samenwerkingsvormen tussen overheden, wetenschap en bedrijfsleven. Het verbinden van publieke en private partijen. Dat is ook de reden dat er een nieuw innovatief ervaringsplatform is opgezet door The Hague Security Delta in samenwerking met de Nationale Politie, de Politie Academy en het bedrijfsleven verenigd als “ICOPP partners”. In deze samenwerking wordt kennis en kunde gedeeld en wordt er gezocht naar nieuwe mogelijkheden om de nieuwste technologieën te gebruiken om data te analyseren. Het is voor de studenten van de Politie Academy een geweldige mogelijkheid om te leren om te gaan met data streams en hun inzichten te delen. Zodat zij de juiste beslissingen nemen op het juiste moment.

Publieke en private samenwerking brengt het beste in partijen naar boven. Het leidt tot een synergie waar we allemaal van profiteren.

Binnen dit concept komen vijf belangrijke pijlers samen, te weten op bestuurlijk vlak, de juridische kant, het organisatorische deel, de technische invalshoek en als laatste maar zeker zeer belangrijk op sociaal gebied.

Wie is iCOPP?

iCOPP is een consortium van partners die samenwerken met de overheid om deze innovatie toe te passen.

Het betekent: Intelligent Common Operational Picture Platform; ofwel op intelligente manier verzamelen van beelden – veelal van bestaande bewakingscamera’s. iCOPP maakt het mogelijk om publieke informatie én content te ontsluiten in één interface!

Onder toezicht van iCOPP is het initiatief SMART Business Parc ontstaan. Een samenwerking van onafhankelijke fabrikanten die tezamen een projectplan maken op basis van de specifieke eisen voor het bedrijventerrein en na goedkeuring het plan uitvoeren. Er wordt gewerkt met lokale partners.

iCOPP_klein