In de praktijk

Ervaringen in de praktijk

Thomas Hendriksen is voorzitter van de Parkmanagement vereniging van Business Park Nieuw-Vennep Zuid.
Sinds begin 2016 werkt Nieuw-Vennep Zuid met het concept Smart Business Parc. Hij vertelt over zijn ervaringen in de praktijk.

“Nieuw-Vennep Zuid is een van de beste business parken van Nederland op het gebied van schoon, heel en veilig. Naast de prachtige architectuur en de mooie brede wegen, het vele groen en de technische voorzieningen,wil het management blijven excelleren en innoveren”, aldus Thomas. Als je zegt de beste te willen zijn, moet je daar ook naar handelen.

Wij kwamen erachter dat het camera en veiligheidssysteem gedateerd was, dat gaat tegenwoordig verschrikkelijk snel. Het bestuur is op zoek gegaan naar nieuwe wegen en ontwikkelingen om het park veilig te houden.

Zo kwamen wij bij Smart Business Park terecht dat nu enige tijd functioneel is. Wij ervaren zeer goede resultaten. Daarbij zien wij ook het maatschappelijk belang om aan te haken bij databases. Dat is absoluut nodig als je effectief wilt blijven werken.

Natuurlijk heeft elk voordeel een nadeel; de kosten zijn iets hoger nog maar de bruikbaarheid van de beelden is erg goed en dat maakt de pakkans veel groter. Dat is wat de ondernemers op dit park willen. Preventief werkt het erg goed doordat de intelligente camera’s kentekens herkennen van verdachte voertuigen, waarna er meteen een surveillance wagen op af wordt gestuurd. Mocht er toch wat gebeuren dan zijn de beelden zo duidelijk – ook ’s nachts – dat de Politie veel meer materiaal heeft om de verdachte te pakken.

Wij zijn van mening dat de aanschaf van dit systeem in het kader van de toekomst van dit park een juiste beslissing is geweest.”