Nieuws

Laatste nieuws

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid wint Wel-zo-veilig-Award met SmartBusinessParc

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid wint Wel-zo-veilig-Award met SmartBusinessParc

Op 9 oktober heeft Businesspark Nieuw-Vennep Zuid de Wel-zo-veilig-Award gewonnen in de categorie ‘Transport’. Het businesspark was een van de drie genomineerden, maar heeft de award met name gewonnen dankzij het SmartBusinessParc concept.

SmartBusinessParc

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid maakt gebruik van moderne technieken om de veiligheid van het park te kunnen waarborgen. Zo scannen de smart camera’s de kentekens van alle voertuigen die het park in- of uitrijden. Daarnaast is in februari van dit jaar de Social Business Community App gelanceerd, die als de “ogen en oren” van de ondernemers en medewerkers op het bedrijvenpark dient. Bij verdachte situaties kan de app worden ingezet om de gebiedsbeveiliger te informeren en dient zo als extra bron van informatie. Deze twee moderne technieken zijn onder andere bepalend geweest voor het winnen van de Wel-zo-veilig-Award.

Thomas Hendriksen, voorzitter VvE Businesspark Nieuw-Vennep Zuid, mocht de award ontvangen uit handen van minister Stef Blok van Veiligheid & Justitie: “We hebben als bestuur en ondernemers op het park jaren keihard gewerkt om schoon, heel en veilig goed op de kaart te zetten. Ik wil het team van SmartBusinessParc bedanken voor de bijdrage in de techniek en het implementeren van het SmartBusinessParc concept.

We zijn apetrots om hier te staan en deze Award in ontvangst te nemen.”

Week van de Veiligheid

De Wel-zo-veilig-Awards zijn uitgereikt op de eerste dag van de Week van de Veiligheid. Met het evenement wordt het belang van veiligheid en preventie onderstreept. Naast transportgebieden, maakten ook horecagebieden, winkelgebieden en bedrijventerreinen kans op een award.

OOK PRISMA BEDRIJVENPARK BLEIJSWIJK KIEST VOOR SMARTBUSINESSPARC CONCEPT

Het bestuur van de parkmanagement organisatie heeft gekozen voor een nieuw beveiligingsconcept en is daarmee op de toekomst voorbereid. Dit bedrijvenpark in ontwikkeling is prachtig vormgegeven en huisvest onder andere veel grote logistieke bedrijven. Ook is er een horecaplein en een Transferium met al het openbaar vervoer.

parkprisma

BURGEMEESTER WETERINGS EN BESTUREN VAN HAARLEMMERMEERSE BEDRIJVENPARKEN OP BEZOEK BIJ DE POLITIE ACADEMIE IN APELDOORN

Ondernemers, parkmanagers en de Burgemeester kregen op 7 juni informatie over het nieuwe collectieve beveiligen. Met het concept Smartbusinessparc blijven bedrijvenparken up to date. Het collectieve beveiligen van een bedrijvenpark middels video surveillance is achterhaald en voldoet niet meer aan de eisen die ondernemers én de veranderde criminaliteit tegenwoordig stellen.

Dagvoorzitter Klaas Wilting wist de diverse sprekers goed aan elkaar te verbinden.

Klaas werd in 1987 hoofd voorlichting van de Amsterdamse politie.
Als woordvoerder maakte hij vele kleine, maar ook grote zaken en calamiteiten mee. Zware criminaliteit in de onderwereld; de Bijlmerramp en de IRT affaire.

Onzichtbare informatie zichtbaar maken.

Het Smartbusinessparc concept werkt met een set van maatregelen die onderling communiceren. Het grootste voordeel is, dat incidenten en afwijkend gedrag voorspeld worden door algoritmes die zijn gebouwd in de software. Plus het zeer geavanceerde systeem dat in contact staat met landelijke databases.

Dat betekent dat met enkele camera’s kan worden volstaan en dat scheelt in de kosten. De verhoogde veiligheid zit in de voorspellende profielen die zijn gemaakt en dat werkt zeer preventief. Daarbij komt nog een voordeel: beelden van deze camera’s zijn altijd bruikbaar, ook als het donker is. Dat vergroot de pakkans en heterdaadkracht van de politie en het helpt de politie in het proces van opsporing.